Düşük Tedavisi Ankara
Düşük tedavisi Ankara, düşük sonrasında anne adayının sağlık durumunun kontrol edilmesi ve riskli durumların önlenmesi amacıyla yapılan, özel bir tedavi uygulamasıdır. Gebeliğin gidişatını etkileyen, bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişmesi ve gebeliğin doğum ile sonuçlanabilmesi için önemli olan pek çok faktör vardır. Mesela bu faktörler arasında bebeğin ideal bir kromozom dizilimine sahip olması, anne adayının herhangi bir kronik rahatsızlığa sahip olmaması veya bu rahatsızlıkların kontrol altına alınmış olması gibi faktörler yer almaktadır.
Bazı gebelikler gerek bahsetmiş olduğumuz faktörler gerekse de fiziksel travma gibi ikincil faktörler nedeniyle erken sonlanabilir. Düşük olarak bilinen bu durum, tıbbi tedavi gerektirmektedir. Eğer düşük geçirmiş bireylere erkenden müdahale edilmezse hem çeşitli sağlık riskleri ortaya çıkabilir hem de sonraki gebeliklerin başarısını etkileyen etmenler gelişebilir. Bu yüzden düşük yaptığından şüphelenen bireylere hem düşük durumunun kesinleşmesi hem de gerekli müdahalenin sağlanması için en yakın zamanda bir kadın doğum uzmanıyla görüşmeleri tavsiye edilir. Yazımızın devamında ‘’Düşük tedavisi nasıl olur?’’, ‘’Düşük yapıldığı nasıl anlaşılır?’’, ‘’Düşükler nasıl önlenir?’’ ve ‘’Düşük tedavisinde revizyon kürtajı nasıl yapılır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara düşük tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Hasan Sarp Özcan ile iletişime geçebilirsiniz.
Düşük Tedavisi Nedir?
Düşük tedavisi, gebeliğin beklenmedik bir şekilde, doğum yerine düşükle sonuçlandığı durumlarda bireyin sağlığını güvence altına almak, ortaya çıkabilecek sağlık risklerini önlemek amacıyla yapılan tedavi uygulamasıdır. Düşük tedavisi kapsamında pek çok işlem gerçekleştirilebilir. Bunlar arasında revizyon kürtajı olarak bilinen işlem de yer alır. Bu gibi uygulamalar sayesinde anne adayının düşük olayından sonra sağlığını koruması amaçlanır. Düşük tedavisinin detayları, bireyin sağlık durumuna ve benzer etmenlere özel olarak planlanır.
Düşük Tedavisi Neden Yapılır?
Düşük tedavisi şu gibi amaçlar doğrultusunda yapılabilir:
- Düşüğün gerçekten meydana geldiğinden emin olmak.
- Düşük sonrasında bireyin rahminde, gebeliğe ait bir doku kalıp kalmadığını kontrol etmek.
- Eğer rahimde gebeliğe ait bir doku kaldırsa revizyon kürtajı ile rahmi temizlemek.
- Düşük sonrası gelişebilecek ciddi enfeksiyonları ve septik şok gibi hayatı tehdit edebilen durumları önlemek.
- Düşüğün nedenlerini araştırmak ve sonraki gebeliklerde bu nedenlerin, gebeliğin üzerindeki olumsuz etkilerini ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar yürütmek.
Düşük tedavisi bu gibi amaçlar doğrultusunda yapılabilir.
Düşük Nedir?
Düşük, gebeliğin 20. haftaya ulaşmadan veya bebek 500 gramdan küçükken sonlanması durumudur. Bu durum pek çok nedenden meydana gelebilir. Bu nedenler anne adayının sağlığından, bebeğin sağlığından veya plasenta gibi gebelik için oldukça önemli dokulardan kaynaklanıyor olabilir. Gebeliklerin art arda sonlanması ile karakterize olan durum ise tekrarlayan düşük veya tekrarlayan düşükler olarak bilinir.
Düşük Nedenleri Nelerdir?
Düşük nedenleri arasında şunlar yer almaktadır:
- Düşüklerin en yaygın nedeni bebekte ortaya çıkan kromozom anormallikleridir. Kromozomların yapısı veya sayısı ile ilgili problemler bebeğin gelişimini, dolayısıyla da gebeliğin gidişatını olumsuz etkileyerek düşüklere yol açabilir.
- Anne adayının yaşı.
- Anne adayının sahip olduğu kronik hastalıklar.
- Rahmin ve rahim ağzının yapısı ile ilgili hastalıklar.
- Plasenta kaynaklı sorunlar.
- Anne adayının ideal kilo aralığında bulunmaması, aşırı zayıf veya aşırı kilolu olması.
- Sigara ve alkol kullanımı.
- Uyuşturucu madde istismarı.
- Gebelik sürecinde önerilmeyen bazı ilaçların kullanımı.
Düşüğün en yaygın nedenleri bunlardır.
Düşük Belirtileri Nelerdir?
Düşük belirtileri arasında şunlar yer almaktadır:
- Lekelenme şeklinde veya biraz daha fazla miktarda vajinal kanama.
- Yüksek ateş.
- Mide bulantısı.
- Kusma.
- Şiddetli karın ağrısı.
- Özellikle de sırt bölgesinde yoğunlaşan ağrı hissi.
- Vajinadan normal akıntı ve kanla birlikte, doku parçası gelmesi.
Düşük belirtileri bu şekilde sıralanabilir. Düşükler sonrasında gelişen enfeksiyon gibi durumlar, bireyin bunlara ek olarak çok daha tehlikeli ve ciddi şikayetlere sahip olmasına neden olabilir. Bahsi geçen belirtileri deneyimleyen bireylere en yakın zamanda bir kadın doğum uzmanıyla görüşmeleri tavsiye edilir.
Düşük Tehlikeli Midir?
Düşükler tehlikeli durumlardır. Bebeğin kaybedilmesinin yanı sıra bireyin sağlığı ve hayatı için de çeşitli tehlikeler oluşturabilirler. Bu yüzden düşük yaptığından şüphelenen bireyler mutlaka hastaneye gitmelidir.
Düşük Tedavisi Ne Kadar Sürer?
Düşük tedavisi kapsamında başta test ve revizyon kürtajı gibi uygulamalar olmak üzere pek çok işlem gerçekleşebilir. Bu uygulamaların süresi kişiden kişiye değişebilmektedir.
Düşük Tedavisi Nasıl Yapılır?
Düşük tedavisi kapsamında ilk olarak düşüğün gerçekleşip gerçekleşmediğini kontrol etmek için çeşitli kan testlerine ve görüntüleme uygulamalarına başvurulur. Bu süreçte, rahimde gebeliğe ait bir parça olup olmadığı da kontrol edilir. Eğer bahsi geçen doku parçaları tespit edilirse özel anestezi işlemi altında, ağrısız bir şekilde revizyon kürtajı (düşük kürtajı) yapılır. Daha önce düşük yapmış olan bireylere, bir sonraki gebelikleri için gebelik öncesi danışma isimli uygulamaya başvurmaları tavsiye edilir.
Ankara Düşük Tedavisi Fiyatları 2024
Ankara düşük tedavisi ve tekrarlayan düşük tedavisi fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Hasan Sarp Özcan ile iletişime geçebilirsiniz.