Laparoskopi Ankara
Laparoskopi Ankara, çeşitli kadın hastalıklarının teşhis ve tedavi sürecinde, kapalı cerrahi teknikler kullanılarak gerçekleştirilen, son derece gelişmiş bir uygulamadır. Pelvik bölgede yer alan bazı dişi üreme sistemi organları, çeşitli nedenlerden yapısal bozukluklara veya hastalıklara sahip olabilirler. Bu rahatsızlıklar, bireyin hem günlük yaşamını hem genel sağlığını hem de doğurganlığını olumsuz etkiler. Bu yüzden başarılı bir şekilde teşhis edilmeleri ve özel bir tedavi ile ortadan kaldırılmaları gerekebilir. Laparoskopi uygulamasına da tam olarak bu iki amaç doğrultusunda başvurulur. Laparoskopi Ankara uygulaması sayesinde, kapalı cerrahi teknikler kullanılarak rahim gibi bölgelere optik kamera gönderilir. Bu kamera sayesinde bölgedeki dokular incelenir ve çeşitli hastalıklar detaylı olarak araştırılır. Böylece hastanın şikayetlerinin kaynağı belirlenebilir, pek çok hastalık kesin olarak teşhis edilebilir.
Laparoskopi uygulaması, bu hastalıkların yalnızca teşhis sürecinde değil tedavi sürecinde de başarılı bir şekilde kullanılır. Laparoskopi ameliyatı sayesinde bahsi geçen yapısal bozukluklar tedavi edilebilir ve bölgede yer alan kitleler alınabilir. Yazımızın devamında ‘’Laparoskopi ameliyatı nasıl yapılır?’’, ‘’Laparoskopi ameliyatı ne kadar sürer?’’, ‘’Laparoskopi sonrası iyileşme süreci nasıldır?’’ ve ‘’Laparoskopi hangi durumlarda yapılır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara laparoskopi uygulaması hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Hasan Sarp Özcan ile iletişime geçebilirsiniz.
Laparoskopi Nedir?
Laparoskopi, dişi üreme sistemi organlarının özel bir optik kamera yardımıyla incelenmesine, böylece hastalıkların teşhis ve kapalı yöntemlerle tedavi edilmesine olanak sağlayan bir uygulamadır. Bu uygulama ile gerçekleştirilen tedavilerin iyileşme süreci, açık ameliyatlarınkine kıyasla çok daha kısa ve konforludur. Üstelik laparoskopi ameliyatları sonrası enfeksiyon gelişim riski de oldukça azdır. Laparoskopi ile yapılan operasyonlar arasında laparoskopik histerektomi, laparoskopik tüp açma ameliyatı ve laparoskopik rahim sarkması ameliyatı gibi ameliyatlar yer alır.
Laparoskopi Ankara Neden Yapılır?
Laparoskopi uygulaması temelde iki farklı amaç nedeniyle yapılır. Bunlardan ilki, kadın hastalıklarını teşhis etmektir. Bu amaç doğrultusunda gerçekleştirilen laparoskopi uygulamalarında, rahim ve yumurtalıklar incelenebilir; rahim ağzı ve fallop tüplerini ilgilendiren hastalıklar araştırılabilir. Aynı şekilde kaynağı bilinmeyen şikayetlerin nedenleri de araştırılabilir. Laparoskopi uygulamasının bir diğer temel amacı ise bahsi geçen hastalıkları tedavi etmektir. Ancak bu uygulama diğer cerrahi tedavilere kıyasla çok daha gelişmiş ve modern teknikler kullanılarak gerçekleştirilir. Bu sayede hastalar çok daha hızlı iyileşirler, karın bölgelerinde kesi izi kalmaz ve hızlı bir şekilde sosyal yaşamlarına dönebilirler.
Laparoskopi Türleri Nelerdir?
Laparoskopi uygulamasının iki farklı türü vardır. Bunlardan ilki tanılama amacıyla yapılan laparoskopidir. Bu uygulama sırasında hastaya anestezi uygulanır, daha sonra ise özel kapalı girişimsel yöntemlerle rahim gibi bölgelere ulaşılır. Böylece hedef bölgelerdeki rahatsızlıklar üzerine araştırma çalışmaları yapılır. Diğer laparoskopi türü ise laparoskopi ameliyatıdır. Bu operasyon da anestezi ile yapılır. Laparoskopi ameliyatı, tedavi amacıyla gerçekleştirilir.
Laparoskopinin Avantajları Nelerdir?
Laparoskopinin avantajları arasında şunlar yer alır:
- Laparoskopi ile yapılan ameliyatlar çok daha güvenlidir.
- Laparoskopi ameliyatları sonrası iz kalmaz.
- Laparoskopi uygulaması ağrısız bir şekilde gerçekleşir.
- Laparoskopi sonrası enfeksiyon gelişim riski düşüktür.
- Laparoskopi sonrası iyileşme süreci çok daha hızlı ve konforludur.
- Laparoskopi sonrası hastanede kalış süresi daha azdır.
Laparoskopinin avantajları bu şekilde sıralanabilir.
Laparoskopi Ne Kadar Sürer?
Tanılama amacıyla gerçekleştirilen laparoskopi uygulaması yaklaşık 45 ila 50 dakika içerisinde tamamlanır. Bu uygulama aslında çok daha kısa sürmektedir ancak uygulama öncesinde gerçekleştirilen anestezi işlemi, laparoskopi süresini bir miktar arttırmaktadır.
Laparoskopi Ameliyatı Ne Kadar Sürer?
Tedavi amacıyla yapılan laparoskopi ameliyatı genelde 1 ila 3 saat içerisinde tamamlanır. Bu operasyon, tanılama amacıyla yapılan laparoskopi uygulamasından daha uzun sürer. Ameliyat sırasında yapılacak olan işlemlerin amacına ve detaylarına göre laparoskopi ameliyatının süresi değişiklik gösterebilir.
Laparoskopi Ankara Nasıl Yapılır?
Laparoskopi uygulaması sırasında ilk olarak hastaya anestezi işlemi uygulanır. Daha sonra ise özel bir solüsyonla temizlenen karın bölgesine 3 adet, 0,4 ila 1 santimetre aralığında kesi uygulanır. Optik bir kamera, bu kesilerden hastanın hedef bölgesine yönlendirilir. Böylece kameradan gelen anlık görüntüler sayesinde gerekli teşhis ve araştırma işlemleri gerçekleştirilir. Laparoskopi ameliyatında hedef bölgeye, bahsi geçen kameraya ek olarak özel cerrahi araçlar iletilir. Kamera sayesinde anlık görüntü alınan bölgede, bahsi geçen araçlar yardımı ile cerrahi işlemler gerçekleştirilir. Böylece pek çok kadın hastalığı başarılı bir şekilde tedavi edilir. Laparoskopi ameliyatı olan bireyler geçirdikleri ameliyatın kapsamına ve anestezi işleminin detaylarına göre 1 gece hastanede kalabilirler. Ameliyat sonrasında yaklaşık 2 hafta içerisinde büyük oranda iyileşir ve günlük yaşamlarına dönebilirler.
Ankara Laparoskopi Fiyatları 2024
Ankara laparoskopi fiyatları ve laparoskopi ameliyatı fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Hasan Sarp Özcan ile iletişime geçebilirsiniz.