Miyom Tedavisi Ankara

    Miyom tedavisi Ankara, miyometrium isimli rahim tabakasında meydana gelen miyomları düzenli olarak incelemek ve gerektiğinde miyom ameliyatı ile almak amacıyla gerçekleştirilen uygulamadır. Tıp dilinde uterus olarak bilinen rahim, üç farklı tabakadan oluşur. Miyometrium isimli, düz kaslardan oluşan rahim tabakası da bunlardan biridir. Miyometriumda yer alan düz kas dokuları hormonal değişimler veya ailesel yatkınlık gibi etmenler nedeniyle birtakım değişimlere uğrayabilir.

    Bu değişimler sonucu bölgedeki hücreler anormal bir şekilde çoğalabilir ve kümeleşebilir. Buna bağlı olarak ise miyom adı verilen kitleler oluşur. Bu kitleler çoğu zaman bir şikayete sebep olmazlar, ancak bazı kişilerde gerek büyüklükleri gerekse de konumları nedeniyle son derece ciddi belirtilere neden olabilirler. Yazımızın devamında ‘’Miyomlar tedavi edilmezse ne olur?’’, ‘’Miyom tedavisi nasıl yapılır?’’, ‘’Miyom ameliyatı nasıl yapılır?’’ ve ‘’Miyom ameliyatı ne kadar sürer?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara miyom tedavisi ve miyom ameliyatı gibi konular hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Hasan Sarp Özcan ile iletişime geçebilirsiniz. 

    Miyom Nedir?

    Miyom, rahmin miyometrium isimli tabakasında meydana gelen ve çoğu zaman herhangi bir belirtiye neden olmayan, iyi huylu kitledir. Bu kitleler rahimde bulundukları bölgeye ve büyüklüklerine göre kısırlık gibi ciddi şikayetlere de yol açabilirler. Miyomların yol açtığı diğer şikayetler arasında adet düzensizliği ve şiddetli adet kanamaları yer alır. Eğer bu gibi belirtiler deneyimleniyorsa hastanın hayat kalitesini arttırmak ve sağlığını korumak için çeşitli tedavilere başvurulabilir. Ancak herhangi bir belirti deneyimlenmiyorsa yalnızca takip uygulamaları gerçekleştirilebilir.

    Miyom Neden Olur?

    Miyomlar, rahmin miyometrium tabakasındaki düz kasların anormal bir şekilde çoğalması ve kitleselleşmesi sonucu meydana gelir. Bu durumun tam olarak hangi nedenden meydana geldiği bilinmemektedir. Bununla birlikte miyomların ailesel yatkınlık yani genetik faktörler sebebiyle ortaya çıkabileceği düşünülmektedir. Bu yüzden ailesinde miyom şikayeti olan biri, miyomlar konusunda daha büyük bir risk altındadır. Aynı şekilde hormon dengesizliğinin de miyomların oluşumuna neden olabildiği düşünülmektedir.

    Miyom Belirtileri Nelerdir?

    Miyom belirtileri arasında şunlar yer almaktadır:

    • Adet kanamalarının daha uzun veya daha kısa sürmesi yani adet düzensizliği.
    • Adet kanamalarının şiddetinde artış.
    • Adet kanamaları sırasında deneyimlenen ağrı hissinde artış.
    • Gebe kalmakta güçlük, kısırlık.
    • Kansızlık.
    • İdrara çıkma sıklığında artış meydana gelmesi.
    • Karın bölgesinde şişlik bulunması ve basınç hissi.
    • Uzun süren kabızlık.
    • Karın ve sırt bölgelerinde yoğunlaşan ağrı hissi.
    • Cinsel ilişki sırasında ağrı.

    Miyom belirtileri bu şekilde sıralanabilir. Miyomlar çoğu zaman herhangi bir belirtiye yol açmadan gelişirler. Ancak ilerleyen dönemlerde bireyler, yukarıda bahsetmiş olduğumuz belirtileri deneyimlemeye başlayabilirler.

    Miyom Kimlerde Görülür?

    Miyom için risk faktörleri arasında genetik yatkınlık ve hormon dengesizliği yer almaktadır. Bu yüzden ailesinde miyomlara sahip bir kadın bulunan bireyler, miyom oluşumu açısından daha büyük bir risk altındadırlar.

    Miyom Tehlikeli Mi?

    Miyomlar çoğu zaman tehlikeli bir duruma sebep olmazlar. Hatta pek çok birey, rahimlerinde miyom olmasına rağmen herhangi bir şikayet deneyimlemezler. Ancak nadiren de olsa miyomlar kötü huylu hücreler barındırabilir ve buna bağlı olarak kanser riski ortaya çıkabilir. Bu yüzden rahimlerinde miyom olan kadınlara, olası sağlık risklerinin değerlendirilmesi ve gerektiğinde tedavinin erkenden başlayabilmesi için düzenli olarak kontrol muayenelerine katılmaları tavsiye edilir.

    Miyom Tanısı Nasıl Konur?

    Miyomların tanılama sürecinde çeşitli uygulamalara başvurulabilir. Bu uygulamaların ilki, doktorun hasta ile ilk görüşmesi sırasında gerçekleşir. Doktor, hastasına, deneyimlediği şikayetler, hastalık geçmişi ve ailesinin hastalık geçmişi hakkında birtakım sorular sorar. Daha sonra ise elde ettiği cevaplar neticesinde farklı tanılama uygulamaları gerçekleştirir. Bunlar arasında yüksek çözünürlüklü ultrason gibi uygulamalar yer alır. Bahsi geçen işlemler sayesinde miyomları tespit eder ve hastasının talepleri doğrultusunda bir tedavi planlaması hazırlar.

    Miyom Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Miyom tedavisi kapsamında uygulanan iki önemli uygulama vardır. Bunlardan ilki, belirti deneyimlemeyen veya belirtileri çok şiddetli olmayan hastalara uygulanır. Düzenli doktor takibi veya düzenli doktor kontrolü olarak bilinen bu uygulama, belli aralıklarla miyomların incelenmesi amacıyla yapılır. Böylece miyomların çevre dokularla olan etkileşimleri, yapıları ve bireyde yol açtıkları rahatsızlıklar değerlendirilebilir. Gerektiğinde vakit kaybetmeden bir tedavi planlaması hazırlanabilir. Miyom tedavisi kapsamında tercih edilen bir diğer uygulama ise miyom ameliyatıdır. Miyom ameliyatı, miyom hastalığına kesin çözüm sunmaktadır.

    Miyom Ameliyatı Nasıl Yapılır?

    Miyom ameliyatı, iki farklı şekilde yapılabilen, gelişmiş bir operasyondur. Bunlardan ilki açık miyom ameliyatıdır, diğeri ise kapalı miyom ameliyatı veya laparoskopik miyom ameliyatı olarak bilinir. Açık miyom ameliyatı sırasında hastanın karın bölgesine 10 cm civarında bir kesi uygulanır ve böylece rahme ulaşılarak miyomlar tahliye edilir. Laparoskopik miyomektomi olarak da bilinen kapalı miyom ameliyatında ise hastanın karın bölgesinde çok daha küçük (0,5 cm civarında) kesiler uygulanır. Bu kesiler yardımı ile rahmin ilgili katmanına ulaşılır ve miyomlar alınır. Kapalı miyom ameliyatı pek çok yönüyle daha avantajlı bir operasyondur. Konu hakkında detaylı bilgi almak için sitemizde yer alan Miyom Ameliyatı isimli yazıyı inceleyebilirsiniz.

    Ankara Miyom Tedavisi Fiyatları 2024

    Miyom tedavisi fiyatları ve miyom ameliyatı fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Hasan Sarp Özcan ile iletişime geçebilirsiniz. 

    Doktora Sorun!
    Call Now Button