Kolposkopi Ankara
Kolposkopi Ankara, rahim ağzı ve vajina gibi dişi üreme sistemi için önemli olan doku ve organları incelemek için gerçekleştirilen, özel bir tanılama uygulamasıdır. Dişi üreme sistemi kapsamında çeşitli görevlere sahip olan pek çok doku ve organ vardır. Bu doku ve organlarda bazı virüsler sebebiyle ciddi enfeksiyonlar meydana gelebilmektedir. Bu enfeksiyonların bir sonucu olarak ise bahsi geçen doku bölgelerinde, anormal hücre oluşumları gözlemlenebilmektedir. Bahsi geçen enfeksiyonlar arasında HPV enfeksiyonları da yer alır. HPV enfeksiyonları, rahim ağzı gibi bölgelerde hücrelerin yapısında tehlikeli değişimlere neden olur. Eğer bu değişimler önlenemezse veya erken müdahale ile etkisiz hale getirilmezlerse rahim ağzı kanseri çok ciddi hastalıklar ortaya çıkabilir. Kolposkopi Ankara uygulaması, bahsi geçen hücre değişimlerini incelemek, bölgedeki hücre ve dokuların yapısı hakkında araştırmalar yapmak için gerçekleştirilir. Böylece eğer bölgedeki dokularda olumsuz veya tehlikeli bir durum keşfedilirse erkenden tedavi çalışmalarına başlanabilir. Bu yüzden kolposkopi uygulaması kadınlarda HPV – Genital Siğil Tedavisi kapsamında yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Yazımızın devamında ‘’Kolposkopi Ankara hangi durumlarda yapılır?’’, ‘’Kolposkopi Ankara ne zaman yapılır?’’, ‘’Kolposkopi ne kadar sürer?’’ ve ‘’Kolposkopi kimlere yapılabilir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara kolposkopi uygulaması hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Hasan Sarp Özcan ile iletişime geçebilirsiniz.
Kolposkopi Nedir?
Kolposkopi, rahim ağzının ve genital bölgenin bazı bölgelerinin incelenmesine olanak sağlayan, ağrısız bir şekilde gerçekleştirilen uygulamadır. Bu uygulama, kolposkop adı verilen ve dokuları 40 kata kadar büyütebilen, görünüş itibariyle teleskop benzeri bir cihazla yapılmaktadır. Kolposkopi işlemi sırasında, kolposkop cihazı vajina içerisine sokulmaz, planlanan tüm gözlemler vajina dışından yapılır. Bu yüzden gerek duyulduğunda ağrısız bir şekilde, her yaştan kadına uygulanabilmektedir.
Kolposkopi Ankara Neden Yapılır?
Kolposkopi uygulaması, dişi üreme sistemini meydana getiren bazı organları incelemek, bu organların yapıları üzerine araştırmalar yürütmek ve çeşitli hastalıkları teşhis etmek amacıyla yapılır. Kolposkopi işlemi en sık HPV enfeksiyonları sırasında, anormal hücre değişimleri olup olmadığını kontrol etmek için yapılır. Bununla birlikte kısırlık nedenlerini araştırmak gibi nedenler doğrultusunda da kolposkopi işlemi yapılabilmektedir.
Kolposkopi Ne Zaman Yapılır?
Kolposkopi işlemi genellikle adet kanamaları son bulduktan birkaç gün sonra gerçekleştirilir. Devam eden bir adet kanamasının varlığında doktorun, kolposkopi ile gerekli gözlemi yapması mümkün olmamaktadır. Bu yüzden kolposkopi uygulaması adet kanaması durduktan sonra yapılmaktadır. Kolposkopi yapılacak olan birey, adet kanaması bittikten sonra işlem tarihine kadar cinsel ilişkiy girmemeli, tampon kullanmamalıdır.
Kolposkopi Ne Sıklıkla Yapılır?
Kolposkopi uygulaması, yapılma nedenine göre 6 ayda bir veya 1 yılda bir gerçekleştirilebilir. Kolposkopi sonucu elde edilen sonuçlar da diğer kolposkopi uygulamasının ne zaman yapılacağını belirleyebilir. Doktorunuz bu gibi süreçler hakkında kapsamlı bir bilgilendirme yapacaktır.
Kolposkopi Ankara Nerede Yapılır?
Kolposkopi hastanelerde, özel kliniklerde, muayenehanelerde ve gerekli ekipmana sahip sağlık merkezlerinde yapılabilir. Bu uygulama alanında uzman bir kadın doğum doktoru tarafından gerçekleştirilir.
Kolposkopi Ne Kadar Sürer?
Kolposkopi işlemi yaklaşık 15 ila 20 dakika içerisinde tamamlanır. Bununla birlikte kolposkopi işlemi sırasında biyopsi araştırması için doku örneği de alınabilir. Bu durumda kolposkopi uygulamasının süresi bir miktar değişebilmektedir. Doktorunuz, size özel bir kolposkopi planlaması hazırladıktan sonra sizi uygulamanın tahmini süresi hakkında detaylı olarak bilgilendirecektir.
Kolposkopi Ankara Nasıl Yapılır?
Kolposkopi işlemi hasta için oldukça konforlu ve ağrısız bir uygulamadır. Bu uygulama sırasında herhangi bir cerrahi işleme başvurulmadığı için anestezi uygulamasına gerek duyulmaz. Öncelikle hastaya, kolposkopi için uygun bir hasta önlüğü verilir. Daha sonra ise hastadan, jinekoloji muayenelerinde sıkça kullanılan özel bir masaya uzanması istenir. Hastaya uygun bir pozisyon verildikten sonra vajina ve çevresi özel bir solüsyon ile temizlenir. Daha sonra ise vajina duvarı, spekulum adı verilen cihaz ile aralanır. Kolposkopi cihazı vajina dışında hizalanır ve gerekli gözlemler yapılır. Eğer gerek duyulursa bu işlem sırasında biyopsi için doku örneği de alınabilir.
Kolposkopi Sonuçları Ne Zaman Çıkar?
Kolposkopi sırasında doktor değerlendirmelerini anlık olarak gerçekleştirir. Bu yüzden işlemden hemen sonra sonuçları ve değerlendirmelerini hasta ile paylaşır. Eğer biyopsi için doku örneği almışsa biyopsi sonuçlarının belli olması 1 haftayı bulabilir. Doktorunuz sonuçlar çıktıktan sonra sizi konu hakkında detaylı olarak bilgilendirecektir.
Ankara Kolposkopi Fiyatları 2024
Ankara kolposkopi fiyatları ve benzer tanılama uygulamaları hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Hasan Sarp Özcan ile iletişime geçebilirsiniz.