Gebelik Takibi Ankara

    Gebelik takibi Ankara, gebelik sürecinde anne adayının ve bebeğin sağlık durumlarının kontrol edilmesi, riskli durumların önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen, özel bir kadın doğum uygulamasıdır. Baba adayının sperm hücresi ve anne adayının yumurta hücresinin birleşmesi ile başlayan gebelik, ortaya çıkan döllenmiş yumurtanın zaman içerisinde rahme inmesi ve burada gelişim göstermesi ile devam eder. Rahime yerleşen embriyo, burada içerisinde amniyon sıvısı olan plasenta isimli bir kesenin içerisinde gelişmeye başlar. Bu gelişim sürecini etkileyen pek çok faktör vardır. Bunlar arasında plasentanın yapısı, amniyon sıvısının yapısı, anne adayının genel sağlık durumu ve bebeğin sahip olabileceği kromozomal durumlar yer alır.

    Gebelik takibi süresince, bahsi geçen faktörler düzenli aralıklarla kontrol edilir. Özel testler yardımıyla hem anne adayının hem de bebeğin sağlıklı olduğundan emin olunur. Böylece gebeliğin sağlıklı bir şekilde devam etme ve sağlıklı bir doğumla sonuçlanma olasılığı önemli ölçüde artar. Yazımızın devamında ‘’Riskli gebelik takibi nedir?’’, ‘’Gebelik takibi neden yapılır?’’, ‘’Gebelik takibi kimlere yapılabilir?’’ ve ‘’Riskli gebelik takibi nasıl yapılır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara gebelik takibi uygulaması hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Hasan Sarp Özcan ile iletişime geçebilirsiniz.

    Gebelik Takibi Nedir?

    Gebelik takibi, gebeliğin başından doğuma kadar ilerleyen süreçte, anne adayının ve bebeğin sağlık durumunu incelemek, gebeliğin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesini sağlayabilmek amacıyla yapılan kontrol uygulamasıdır. Gebelik takibi kapsamında pek çok uygulamaya başvurulabilir. Bu uygulamalar arasında çeşitli kan testleri, görüntüleme uygulamaları ve hormon tetkikleri yer alır. Gebelik takibi kapsamında yapılan uygulamaların başında ikili genetik tarama testi, üçlü genetik tarama testi, 4 boyutlu ultrason çekimleri, anne kanından fetal DNA testi ve şeker yükleme testi gibi testler yer alır.

    Riskli Gebelik Nedir?

    Riskli gebelik, gebelik öncesinde veya gebelik sırasında ortaya çıkan sağlık sorunlarının; gebeliğin gidişatı ile ilgili risklere sebep olduğu durumlar riskli gebelik olarak adlandırılır. Riskli gebelikler sırasında anne adayından veya bebekten kaynaklanan bazı durumlar, gebeliğin düşükle sonuçlanmasına neden olabilmektedir. Bu yüzden riskli gebelikler sırasında anne adayının ve bebeğin düzenli aralıklarla doktor kontrollerinden geçmesi önerilmektedir. Bu kontrollerin gerçekleşebilmesi amacıyla yapılan uygulama ise riskli gebelik takibi olarak bilinir.

    Gebelik Takibi Neden Yapılır?

    Gebelik takibi şu gibi amaçlar doğrultusunda yapılabilir:

    • Anne adayının gebelik öncesinde sahip olduğu hastalıkların, gebeliğin gidişatını etkileyip etkilemediğini gözlemlemek.
    • Bebeğin sağlık durumu ve gelişimi ile ilgili araştırmalar yürütmek.
    • Bebekte var olabilecek kromozom anormalliklerini gebeliğin erken dönemlerinde tespit etmek.
    • Gebelik şekeri gibi gebelik sırasında ortaya çıkabilen ve gebeliğin gidişatını olumsuz etkileyebilen hastalıkları teşhis etmek.

    Gebelik takibi bahsi geçen amaçlar doğrultusunda yapılmaktadır.

    Gebelik Takibi Kimlere Yapılır?

    Gebelik takibi uygulaması herkese yapılabilir. Bu uygulama için anne adayının daha öncesinden bir sağlık sorununa sahip olması gerekmez. Gebelik takibi her gebelikte gerçekleştirilmesi önerilen bir takip uygulamasıdır. Bununla birlikte riskli gebelikler veya tekrarlayan düşükler deneyimlemiş, herhangi bir kronik hastalığı bulunan veya üremeye yardımcı uygulamalarla gebe kalmış anne adaylarına gebelik takibi özel olarak önerilmektedir.

    Gebelik Takibi Ne Zaman Başlar?

    Gebelik takibi uygulaması, gebeliğin meydana gelmesi ile başlamalıdır. Bu uygulama öncesinde genellikle gebelik planlaması veya gebelik öncesi danışmanlık gibi uygulamalar gerçekleştirilmektedir. Böylece hem gebelik öncesi süreçlerin hem de gebelik süreçlerinin ideal bir şekilde devam etmesi sağlanmaktadır. Konu hakkında detaylı bilgi almak için sitemizde yer alan Gebelik Öncesi Danışma isimli yazıyı inceleyebilirsiniz.

    Gebelik Takibi Ne Kadar Sürer?

    Riskli gebelik takibi gebeliğin meydana gelmesi ile başlar ve doğuma kadar devam eder. Yani gebelik takibinin ideal olarak 9 ay 10 gün kadar sürmesi beklenir. Bu süreçte hem gebeliğin gidişatı değerlendirilir hem de çift ile birlikte doğuma hazırlık süreçleri planlanır. Böylece hem gebelik sürecinin hem de doğum sürecinin olabilecek en sağlıklı ve ideal şekilde sürdürülmesi sağlanır.

    Gebelik Takibi Nasıl Yapılır?

    Gebelik takibi, detayları kişiye ve gebeliğe özel olarak planlanan bir uygulamadır. Bu uygulama kapsamında, gebeliğin çeşitli dönemlerinde yapılan bazı testler gerçekleştirilir. Anne adayının genel sağlık durumu üzerinde araştırmalar yapılır. Bebeğin ve annenin sağlığını, gebeliğin ise gidişatını; modern tıbbi imkanlar dahilinde güvence altına almak için çeşitli uygulamalar gerçekleştirilir. Gebelik takibi kapsamında doğumun hangi yolla yapılacağı da seçilebilir. Bu konular hakkında detaylı bilgi almak için Sezaryen Doğum, Normal Doğum ve Hafta Hafta Gebelik gibi içeriklerimizi inceleyebilirsiniz.http://Normal Doğum

    Ankara Gebelik Takibi Fiyatları 2024

    Ankara gebelik takibi ve riskli gebelik takibi fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Hasan Sarp Özcan ile iletişime geçebilirsiniz.

    Doktora Sorun!
    Call Now Button