Polikistik Over Sendromu Tedavisi Ankara
Polikistik over sendromu tedavisi Ankara, hormon bozukluğu gibi nedenlerden ortaya çıkan polikistik over sendromunu tedavi etmek, bu hastalık sebebiyle yumurtalıklarda yeni kist oluşumunu önlemek amacıyla yapılan uygulamalardır. Yumurtalıklarda, bireyin menstrüel döngüsü kapsamında her ay belli sayıda yumurta hücresi olgunlaşır. Bu yumurta hücreleri hormonlar sayesinde gelişim gösterir, çatlar ve olası bir cinsel birliktelik sırasında döllenmek için fallop tüplerine yerleşirler. Ancak bazı bireylerde, hormonlarda meydana gelen dengesizlikler nedeniyle bahsi geçen süreç sağlıklı bir şekilde gerçekleşemeyebilir. Yumurta hücrelerini barındıran foliküller gerektiği gibi çatlayamayabilir ve buna bağlı olarak da zamanla kistleşebilirler.
Polikistik over sendromunda, bireyin yumurtalıklarında bahsi geçen iyi huylu kistlerden çok sayıda bulunur. Eğer polikistik over sendromuna yol açan hormonal durumlar tedavi edilmezse kist sayısı zaman içerisinde artış gösterebilir ve birey bunlara bağlı çeşitli sağlık sorunları deneyimleyebilir. Yazımızın devamında ‘’Polikistik over sendromu tedavisi ne kadar sürer?’’, ‘’Polikistik over sendromu tedavisi nasıl olur?’’, ‘’Polikistik over sendromu belirtileri nelerdir?’’ ve ‘’Polikistik over sendromu tehlikeli midir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara polikistik over sendromu hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Hasan Sarp Özcan ile iletişime geçebilirsiniz.
Polikistik Over Sendromu Nedir?
Polikistik over sendromu, bireyin yumurtalıklarının içerisinde veya üzerinde, çok sayıda iyi huylu yumurtalık kisti oluşumu ile karakterize olan, görece sık rastlanılan bir kadın hastalığıdır. Polikistik over sendromunun en yaygın belirtisi adet düzensizliğidir. Birey, adet düzensizliğine ek olarak kıllanma, ses kalınlığında değişim ve kilo alma gibi şikayetlere de sahip olabilir. Polikistik over sendromu, bireyin gebe kalmasını zorlaştırarak kısırlık sorununa da yol açabilmektedir. Tüm bu şikayetleri ve polikistik over sendromunu, kişiye özel planlanmış bir PCOS tedavisi ile ortadan kaldırmak mümkündür.
Polikistik Over Sendromu Neden Olur?
Polikistik over sendromu, bireyin yumurtlama faaliyetini ve dolayısıyla da adet döngüsünü etkileyen hormonal problemler nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Bahsi geçen hormonal problemler genetik etmenler veya birtakım ikincil hastalıklar nedeniyle meydana gelebilmektedir. Ailesinde polikistik over sendromu olan bireyler, bu hastalık açısından daha büyük bir risk altındadırlar.
Polikistik Over Sendromu Belirtileri Nelerdir?
Polikistik over sendromu belirtileri arasında şunlar yer almaktadır:
- Adet düzensizliği.
- Aşırı kıllanma, tüylenme.
- Kilo almak.
- Sivilce miktarında artış, sivilcelenme.
- Ses kalınlaşması.
- Cilt lekelerinde artış meydana gelmesi.
- Saç dökülmesi.
- Ara kanamalar.
- Memelerin boyutunda değişim meydana gelmesi.
- Meme hassasiyeti.
- Kısırlık veya gebe kalmada güçlük.
PCOS belirtileri bu şekilde sıralanabilir.
Polikistik Over Sendromu Kendiliğinden Geçer Mi?
Polikistik over sendromu kendi kendine geçebilen bir kadın hastalığı değildir. Polikistik over sendromunun bitkisel tedavisi de yoktur. Bu hastalık yalnızca kadın doğum uzmanları tarafından gerçekleştirilen özel tedavi uygulamaları ile ortadan kaldırılabilir. Bu yüzden polikistik over sendromu hastalarına, tedavi için en yakın zamanda bir kadın hastalıkları doktoru ile görüşmeleri tavsiye edilir.
Polikistik Over Sendromu Tedavi Edilmezse Ne Olur?
Polikistik over sendromu tedavi edilmezse hastalar adet düzensizliği, kilo alımı, sivilcelenme ve kısırlık gibi belirtileri deneyimlemeye devam ederler. Hastalığın şiddeti ve olumsuz etkileri zaman içerisinde artış gösterebilir. Bireyin günlük yaşamı bu hastalıktan ciddi ölçüde olumsuz etkilenebilir. Bu yüzden polikistik over sendromu olan kadınlar, tedavi uygulamalarını ihmal etmemelidirler.
Polikistik Over Sendromu Kısırlık Yapar Mı?
Kısırlık, polikistik over sendromunun en yaygın şikayetlerinden biridir. Polikistik over sendromu olan bireyler adet düzensizliği deneyimlerler ve hormon dengeleri önemli ölçüde bozulmuş olabilir. Bu da bireyin gebe kalmasını zorlaştırır ve fiili kısırlık sorununa yol açabilir.
Polikistik Over Sendromu Tedavisi Ne Kadar Sürer?
Polikistik over sendromu tedavisi, bireyin 6 ay kadar kullanması gereken ilaçlarla yapılmaktadır. Bu hastalığa yol açan etmenlerin ortadan kaldırılması veya kontrol altına alınması ile polikistik over sendromu tedavisi son bulabilir.
Polikistik Over Sendromu Tedavisi Nasıl Yapılır?
Polikistik over sendromu tedavisi, hormon dengesizliğini kontrol altına alınmak için reçete edilen özel hormon düzenleyici ilaçlar ile yapılır. Bahsi geçen uygulamaya, bireyin insülin direnciyle ilgili sorunları gidermek için reçete edilen antidiyabetik ilaçlar da eşlik edebilir. Böylece polikistik over sendromu ortadan kaldırılır veya kontrol altına alınır, hastalar daha önce bahsetmiş olduğumuz şikayetlerden kurtulurlar.
Ankara Polikistik Over Sendromu Tedavisi
Ankara polikistik over sendromu tedavisi fiyatları ve PCOS tedavisi fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Hasan Sarp Özcan ile iletişime geçebilirsiniz.